Šlapání zelí

Edukační program pro mateřské a základní školy

Kysané zelí po staletí patří do české kuchyně.

V edukačním programu Prachatického muzea žáci získají odpovědi na otázky:

  • K čemu bylo kysané zelí prospěšné?
  • Proč se nejedlo raději čerstvé?
  • Jak se nakládalo?
  • Co se do kysaného zelí přidává?
  • Proč je důležité před naložením zelí ušlapat?

Děti samy budou mít možnost si vyzkoušet šlapání zelí a samozřejmostí bude i ochutnávka hotového kysaného zelí.

Termíny: budou upřesněny

Časová dotace: 90 min.

Cena: 30,- Kč / žák

Maximální počet žáků: 25

Pro přihlášení prosím použijte formulář.

Lenka Kunová
kunova@prachatickemuzeum.cz 
+420 702 287 480

Program bude realizován ve spolupráci s paní Blankou Dvořákovou.

 

Poptejte edukaci

 
Věk dětí, třída, pedagogický doprovod, další

Kontaktní osoba

 
 
Šlapání zelí
 

Používáme cookies k optimalizaci našich webových stránek a našich služeb.